Житловий будинок з будівлею "вставкою" громадського призначення по вул. Городоцькій у м. Львові

Рейтинг проекту: 
147

Виходячи  з аналізу містобудівельної ситуації генеральним планом передбачено планування житлового будинку методом створення системи внутрішніх рекреаційних просторів-двориків з включенням дворів існуючих будинків по вул.Одеській, які зараз перебувають у занедбаному, антисанітарному  стані. Також ця система дає можливість пов'язати внутрішній простір забудови з існуючим озелененим двориком зі східної сторони, з можливістю подальшого його благоустрою. Житловий блок з північної сторони формує забудову вул.Голубовича.

Блок -вставка по вул.Городоцькій запроектована з можливістю наскрізного проходу з вул.Городоцької до вул.Голубовича, для цього частини забудови підняті на колони.Пожежний проїзд у внутрішні дворики забудови запланований з вул.Голубовича.Генпланом передбачені дитячі і відпочинкові  майданчики, а з північної сторони,з другої сторони вул.Голубовича запроектований спортивний комплекс, який буде задовільняти потреби як жителів нашого комплексу так і прилеглих кварталів.

Під всім комплексом запроектований паркінг на 115 автомобілів,з якого є безпосередній зв'язок з житловими секціями.

Інсоляція житлових квартир перевірена  комп'ютерною програмою  "Соляріс".

Житловий будинок запроектований 4-поверховим в якому на  першому поверсі заплановані офісні приміщення і житлові квартири,на 2-3 поверхах житлові квартири,на 4 поверсі-житлові пентхауси в одному і двох рівнях.Поверховість житлового будинку обмежена висотою , зазначеною в історико-містобудівному обгрунтуванні,це зумовило висоту другого рівня пентхаусів.

Архітектурне рішення рішення житлового будинку підпорядковане оточуючій  забудові,що простежується в силуетному трактуванні фасадів,дворівневих об'ємів пентхаусів,стриманій кольоровій гамі фасадів і дахів ,з використанням "старої цегли",фальцованої темно-сірої металевої покрівлі,сірої алюмінієвої столярки і енергозберігаючих склопакетів.

Існуючі дворики житлових будинків по вул.Одеській, які межують з внутрішнім поростором проектованої забудови підлягають реконструкції методом створення решіток екранів з вертикальним озелененням і добудовою існуючих балконів -галерей.

Будинок-"вставка" громадського призначення запроектована по принципу максимально нейтрального характеру нової споруди з артикуляцією історичної забудови,фасад будинку №64 повністю зберігається,а надбудова виконується в характері  загальної споруди з збереженням силуетності прилягаючих будинків.

Для влаштування звязку внутрішнього простору житлового комплексу з вул.Городоцькою під будинком під будинком запроектований прохід над яким запланований скляний двоповерховий об'єм.

Фасад будинку-вставки вирішується в скляних фасадних системах з алюмінієвими жалюзями для захисту від південного сонця.На першому поверсі "вставки" запланований магазин,з використанням на фасаді "старої" цегли.Мансардний поверх має освітлення через мансардні вікна "Fakro".

© 2013-2021 Західноукраїнський Архітектурний Портал. Всі права захищено.