Житловий будинок з басейном в селі Підгірне в Пустомитівського району

Рейтинг проекту: 
109

Вілла запроектована на рівній ділянці ( 0.45га)  в складі житлової групи ,яка на першому етапі  забудові складається з двох будинків  в мальовничому селі Підгірне Пустомитівського району під м. Львовом.

Бажання двох сусідів-замовників побудувати житлові будинки в складі однієї групи мало під собою давнішні дружні виробничі і людські стосунки і уподобання.Враховуючи це, автор проекту запропонував  забудовникам створити спільний внутрішній простір, вирішений в вигляді озерного ландшафту  з примикаючи ми  до нього штучно сформованим  рельєфом,  який би створював передній  план у вигляді  «карпатарію» на двометровому пагорбі, розташованому  між двома віллами.

Декорованим елементом пагорбу є захований в ньому  пункт охорони і спостереження житлового комплексу з кімнатою відпочинку охорони. Образ будинку створений в стилі «Техно-мінімалізм» Об’ємно просторова композиція будинку створена на формуванні двох крил житлових груп навколо центральної домінанти скляної  усіченої призми «холу-зимового саду» Розкритість внутрішнього простору холу контрастує з закритістю внутрішнього простору крил.

Функціональне зонування приміщень передбачає диференціацію як по поверхах так і територіально на кожному поверсі. Група денних приміщень – хол, вітальня, кухня-столова,домашній кінотеатр для повсякденного користування знаходиться на першому поверсі в лівому від холу крилі. Наявність дворівневих просторів холу і вітальні,на антресолях яких розташована бібліотека, роблять простір легким і світлим.

Справа від холу (на першому поверсі) розташований комплекс приміщень оздоровчого та відпочинкового характеру – критий басейн з душовими кабінами і фінською парною,більярдною з баром. До них при блокована крита стоянка-гараж на три легкових автомобіля.

Група спальних приміщень на другому поверсі будинку в складі чотирьох кімнат диференційовані на спальні дорослих (2шт) і дитячі спальні. Спальні для дорослих безпосередньо зблоковані з ванними приміщеннями,дитячі мають одну спільну ванну з входом з коридору.

Конструктивна схема передбачає монолітний з/б каркас з заповненням стіновими конструкціями з перлітобетону і вітраж ними фасадними системами.  Будинок забезпечений всіма необхідними інженерними комунікаціями.

Автор проекту:  В.С.Марченко 

© 2013-2017 Західноукраїнський Архітектурний Портал. Всі права захищено.